Szexi fehérnemű igazi vadócoknak

Szexi fehérnemű igazi vadócoknak

Hamisított fehérnemű: 7 dologra ügyelj vásárláskor

2015. április 24. - W. Móni

A napokban olvastam a díványon a cikket az átverős webshopokról. Az ilyen lehúzós weboldalak sajnos rossz fényben tüntetik fel az internetes kereskedelmet és nyilván elijesztik a vásárlókat. Sajnos az ilyen oldalak nem kerülnek fel semmilyen tiltólistára, és nem tűnnek el olyan gyorsan mint kéne. Ha nincs jogi procedúra, akkor üzemelnek tovább...  Egy régebbi cikkben olyan példákat mutattak, ahol a vevő ugyan kap "valamit", de a kézhez kapott (hamisított) termék bizony csak kis mértékben hasonlít a webáruházban bemutatott fotón lévő ruhára.

zold_ruha_kesz.jpg

Fehérneműknél is hasonló a helyzet, vigyázni kell, hogy honnan rendeled meg őket! Hangsúlyozom, hogy itt nem a hamisított termékeket forgalmazó webáruházakat sorolom fel, hanem azokat a részleteket, melyekre ügyelned kell ha fehérneműt vásárolsz!

Jöjjön tehát 7, amire figyelned kell, ha nem akarsz hamisított, rossz minőségű terméket kapni.

1. Óvatosan az aukciós oldalakkal! Sok szép dolgot lehet venni az aukciós oldalakon, van hogy kifogsz 1-2 jó árban lévő minőségi darabot, de sajnos az ilyen oldalak tele vannak hamis fehérneműkkel. Nagyon körültekintően kell vásárolni az ebay-en vagy az aliexpress-en, mert tonnaszám árulják a hamisított fehérneműket.

2. Kuponos oldalakkal úgyszintén! Itt is hasonló a helyzet mint az aukciós oldalaknál, tehát csak óvatosan! További érdekesség, hogy a Magyarországon elterjedt kuponos oldalak a nálunk fejlettebb országokban jogi akadályok miatt nem olyan népszerűek. Ugyanis gondoljunk csak bele, hogy a szerzői jogok alá eső fényképeket milyen jogon használja egy kuponos oldal? A nagyobb és minőségibb termékeket gyártó cégek jogdíjat kérnek a forgalmazóktól a fényképek használatáért, a kuponos oldal üzemeltetője valószínűleg nem fizet. Németországban az ilyen ügyek nem egyszer jogi vitában végződtek.

3. Márkanév feltüntetése KÖTELEZŐ! Soha ne vásárolj olyan helyen, ahol nincs feltüntetve a márkanév illetve a gyártó neve! Természetesen elképzelhető, hogy saját márkás, egyedi készítésű terméket veszel, melynek mondjuk még nincs márkaneve, de ebben az esetben is fel kell, hogy legyen tüntetve, hogy honnan származik a termék. Ha semmilyen erre vonatkozó információt nem találsz, akkor több mint valószínű, hogy hamisított terméket akarnak rádsózni. Pláne ha az állítólagos saját márkás termékek, (melyek otthon, vagy a garázsban berendezett varrodában készültek) pazar francia kastélyban készült és szupermodelleken befotózott termékfotókkal kerülnek értékesítésre.

Egy nagyon jó példa erre egy régebbi kollekcióból származó Baci lingerie neglizsé, melyet az egyik ilyen hamisított termékeket forgalmazó webáruházban 4500 Forintért lehet megvásárolni, míg az eredeti Baci neglizsék árai 10.000 Forintnál kezdődnek. Ki lett találva egy cikkszám és az eredeti fényképet méretre vágták, majd ellátták a saját vízjelükkel. Márkanév természetesen sehol sem található, hiszen utángyártott, hamisított termékről van szó:

piros_body.jpg

 4. Intő jel a gyanúsan alacsony ár. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy minőségi fehérneműt nem lehet pár ezer forintért beszerezni! Az előző példa is mutatja, hogy ha eredeti, márkás terméket szeretnél, akkor annak bizony ára van! Ha 5-6 ezer Forintért, márkanév megnevezése nélkül kínálnak babydollokat vagy fűzőket, akkor az egészen biztosan hamisítvány. Természetesen vannak olyan olcsó, lengyel márkák, melyeknél valóban hatezer Forintba kerül egy babydoll, de ebben az esetben a márkanév valószínűleg fel lesz tüntetve.

5. Figyeld a csomagolást! Az eredeti termékeket árusító weboldalak feltüntetik, hogy  milyen a termék csomagolása. Fotóval ellátott dobozos csamagolásban, vagy esetleg márkanévvel ellátott vállfán küldik a fehérneműt? Egy nylonba "bezacskózott" termék eredete több mint gyanús kell, hogy legyen!

6. Az egészség mindennél fontosabb! Az Európai Unióban komoly előírásoknak kell megfelelni, nem mindegy, hogy a gyártók milyen vegyszerrel színezik be az textíliákat! Sokszor hallani ilyen-olyan rákkeltő anyagokról, úgyhogy vigyázz a hamisított fehérneművel!

7. Bevarrt címke. Minden (eredeti) terméken megtalálod a márkajelzéssel ellátott címkét, illetve a ruha mosásával kapcsolatos információkat részletező címkét. Nyilván ezeket is lehet hamisítani, de sokszor még azt a fáradtságot sem veszik, hogy ellássák a terméket ilyen címkével.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szexi-fehernemu.blog.hu/api/trackback/id/tr1007394296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása